English

Legal Indie Bundle

Wat is het?

Een package-deal voor juridisch game-dev werk, met korting.

Wat doen wij voor je?

De Legal Indie Bundle bestaat uit:

* 3 freelance contracten met IP clausules. Een standaard contract voor een opdracht of een overdrachtsakte kan je natuurlijk ook gewoon lenen van iemand anders of op Internet vinden. Wij hebben alleen een versie gemaakt die is toegesneden op game-development, kleinere studio’s en freelancers. Verder kijken wij voor met jou ook naar eventuele aanpassingen die je samen met de freelancers hebt gemaakt. Met andere woorden, klopt alles nog met wat je wilt?

* Begeleiding van een publishing traject van A tot Z. Wij vertellen waar je op moet letten bij het maken van de eerste afspraken. Verder kijken wij naar een draft van de publisher en zullen wij voorstellen doen voor aanpassingen. Dit kan bijvoorbeeld per mail of direct in de draft. Ook maken wij de inhoud van de overeenkomst voor jou duidelijker en adviseren jou wat er beter kan. Is het een goede, faire deal?

* Het boek ‘Games, recht en business’, in hard-copy. Om beter beslagen ten ijs te komen. Wat voor IP rechten zijn er, en hoe gebruik je ze? 

Wat kost de Legal Indie Bundle?

EUR 500 (excl. BTW). Betaling vindt plaats als je publishing deal is getekend. Meestal komt er dan in de vorm van een up-front al wat geld binnen of kun je in elk geval binnen korte termijn je eerste milestone betaling verwachten.

Zijn de onderdelen ook los te krijgen?

Ja: EUR 200 (excl. BTW) voor 3 freelance contracten met IP betalingen, EUR 400 (excl BTW) voor het publishing traject. Het boek krijg je als extra bij de hele bundle. Het is ook los te koop

Voor wie is het?

Ben je wel indie genoeg? Who cares! Als je de idee hebt dat je een jonge enthousiaste studio bent en je hebt behoefte aan een solid freelancer overeenkomst en een goede review van een publishing contract, dan is de Legal Indie Bundle voor jou. Wel is deze het meest geschikt voor deals met publishers waarbij je zelf je game hebt ontwikkeld, met inschakeling van freelancers (voor bijvoorbeeld audio), en wanneer de publisher zijn standaard overeenkomst gebruikt. Als je als studio self-published dan kunnen wij je waarschijnlijk wel helpen maar is de Legal Indie Bundle niet de meest praktische keuze voor jouw situatie.

Waarom doen wij dit? 

Indies moeten op de kleintjes letten, en daarom letten wij op de indies. En het is mooi werk om te doen!

Interesse?

Bel (020-308 0633) of mail (oosterbaan@lmoadvocaten.nl) met Olivier Oosterbaan.