English

Maarten Leopold


Maarten Leopold specialiseerde zich in muziek- en mediarecht en is sinds 1993 als advocaat werkzaam te Amsterdam. 

In zijn praktijk verzorgt hij juridische dienstverlening voor bekende artiesten, acteurs, producenten, dj’s, labels, uitgevers en diverse andere creatieve bedrijven. Deze cliënten staat hij bij met advies, het opstellen en uitonder­handelen van contracten of, in het uiterste geval, het voeren van een procedure.

In de loop der jaren is zijn praktijk steeds meer internationaal georiënteerd geraakt. Hij heeft inmiddels een omvangrijk netwerk opgebouwd in de (internationale) muziek- en event industrie, waarin hij veel ervaring heeft opgedaan.

Maarten is lid van de International Association of Entertainment Lawyers (IAEL) en van de Association For Electronic Music (AFEM).

 

Portretten door Danielle Kwaaitaal.
 

Quirijn Meijnen


Quirijn Meijnen is sinds 2002 werkzaam als gespecialiseerd IE-advocaat.

Tot de cliëntèle van Quirijn behoren onder meer producenten van technologische producten, ondernemingen in media, producenten van meubels, internet-bedrijven en kunstenaars / ontwerpers.

Quirijn beschikt over veel expertise op het gebied van auteursrecht, merkenrecht, (valse) kunst, onrechtmatige perspublicaties, innovatieve technologie / software gedreven producten en geschillen op het snijvlak van IE-recht en ondernemingsrecht.

Quirijn verzorgt het college “auteursrecht voor architecten” aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam.

Hij is lid van de Vereniging voor Auteursrecht (VvA), de Vereniging voor Intellectuele Eigendom (VIE) en de Vereniging Intellectuele Eigendom Proces Advocaten (VIEPA).

   

Olivier Oosterbaan


Olivier Oosterbaan is advocaat sinds 2002. Hij adviseert ondernemers in de video games en ad-tech industrie over development, publishing en services contracten en privacy (data protection).

Olivier heeft gestudeerd en gewerkt in de Verenigde Staten, Duitsland, België en Frankrijk en zet zijn internationale netwerk graag in voor zijn cliënten.

Om zijn kennis over en zijn ervaring in de gamesbranche te delen, publiceerde Olivier het boek Games: recht en business.

Olivier is lid van de Video Games Bar Assocation (VGBA), de erkende specialisatievereniging Vereniging Privacy Recht Advocaten (VPR-A), de Vereniging Privacy Recht (VPR) en de Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR).